A hit fontossága

A hit fontossága

Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik. Zsid. 11:6

A hit olyan hatalmas erő, amelyhez hozzáférhetünk, és amelyért nagyon hálásak lehetünk. Amikor hitből élünk, akkor felszabadítjuk Istent, hogy csodálatos dolgokat tegyen értünk és általunk. A hit az, amikor egész emberi személyiség Istenre támaszkodik, az Ő hatalmába, bölcsességébe és jóságába vetett teljes bizalomban (lásd Kol. 1:4). Gyermeki hittel jöhetünk Istenhez; egyszerűen csak elhisszük az Ő szavát, és bízunk benne, hogy megteszi, amit megígért.

Néhányan azt mondják, hogy nincs hitük, de ez nem igaz. Mindannyiunknak van hite, de nem biztos, hogy úgy döntünk, hogy azt Istenbe helyezzük. Amikor leülsz egy székre, van hited abban, hogy az majd megtart téged. Amikor pénzt helyezel el a bankban, van hited abban, hogy vissza tudsz majd menni érte, amikor szükséged lesz rá. Miben, vagy kiben bízol?

Arra kérlek, hogy ne valami instabil és ingatag dologba helyezd a hitedet, hanem Istenbe, aki szilárd szikla, és soha nem változik. Ő hűséges, és mindig megteszi, amit ígér.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok, hogy adtál nekem egy adag hitet. Rád bízom a hitemet, és bízom abban, hogy mindig betöltöd a szükségemet, és gondoskodsz rólam. Köszönöm jóságodat és szeretetedet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon