A hit pajzsa

A hit pajzsa

Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát.
Ef. 6:16

A múltban a katonák pajzzsal védték magukat, és az Efézus 6:16-ban a Biblia a “hit pajzsáról” beszél. Mivel a pajzsok védelmet nyújtanak, a hit is egy eszköz arra, hogy megvédjük magunkat, amikor az ellenség támad. Hálásak lehetünk, hogy Isten ad nekünk egy védelmi módszert. Azonban, akárcsak egy valódi pajzs esetében, az Ő pajzsa is csak akkor hatékony, ha felemeljük. Nem segít a katonán, ha pajzsa a földön vagy az oldalán van.

Amikor az ördög kellemetlen körülményekkel vagy félelmet keltő gondolatokkal támad ránk, azonnal fel kell emelnünk a hit pajzsát. Ezt úgy tehetjük meg, hogy elhatározzuk, Istenben bízunk ahelyett, hogy megpróbálnánk kitalálni a saját utunkat a győzelemhez. Hasznos, ha hangosan kimondjuk: “Bízom Istenben ebben a helyzetben!” Mondjuk ki határozottan, meggyőződéssel. Jézus úgy beszélt vissza a Sátánnak, hogy azt mondta: “Meg van írva”, és a Szentírást idézte (lásd Lukács 4), és mi is megtehetjük ugyanezt.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm Neked, hogy a Te Igéd hatalmas pajzs, és minden ellen hatékony, amivel az ellenség csak próbálkozik az életemben. Hitem a Te Igédre és az életemre vonatkozó ígéreteidre épül.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon