A hívő szív hálás szív

A hívő szív hálás szív

Jézus ezt felelte nekik: “Az az Istennek tetsző dolog, hogy higgyetek abban, akit ő küldött.”. Ján. 6:29

Azt hiszem, mindannyian tudjuk – de rendszeresen emlékeztetni kell rá magunkat –, hogy Isten hálás népet akar, nem pedig zúgolódó, morgolódó, hibákat kereső népet.

Izrael népének történelmét tanulmányozva érdekes megfigyelni, hogy ez a fajta negatív hozzáállás volt az egyik fő probléma, ami miatt 40 évig vándoroltak a pusztában, mielőtt bejutottak az Ígéret Földjére. Sokféleképpen nevezhetjük a jelenséget, Isten “hitetlenségnek” hívta.

Isten hozzáállása az, hogy ha az Ő népe valóban hisz benne, akkor bármi történjék is velük az életben, tudni fogják, hogy Ő elég nagy ahhoz, hogy kezelje és a javukra fordítsa a dolgokat. A hit szavai örömteli várakozással vannak tele, nem pedig zúgolódással, hibakereséssel és panaszkodással. Az öröm és a békesség a hálás, hívő hozzáállás eredménye.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm, hogy emlékeztetsz arra, hogy áldás van a hálás, hívő szívben. Segíts, hogy bízzak Benned, függetlenül attól, hogy milyenek a körülöttem lévő körülmények. Tudom, hogy minden szükségemről gondoskodni fogsz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon