A legjobb fajta tudás

A legjobb fajta tudás

Mert úgy határoztam, hogy nem tudok közöttetek másról, csak Jézus Krisztusról, róla is mint a megfeszítettről. 1 Kor. 2:2

Pál apostol hatalmas tudással rendelkezett. A farizeusok farizeusa volt, tanult, művelt. S mielőtt a damaszkuszi úton megtért, nagyon büszke volt arra, amit tudott. Hát nem érdekes, hogy néha minél többet tudnak az emberek, annál büszkébbek lesznek?

Az 1Korinthus 8:1-ben Pál azt mondta, hogy a tudás felfuvalkodottá tesz. Ha mindent tudnánk, amit tudni szeretnénk, annyira büszkék lennénk, hogy nem támaszkodnánk Istenre, azt gondolnánk, hogy nincs szükségünk rá.

Pál 180 fokos fordulatot vett: azt gondolta, mindent tud, majd elhatározta, hogy nem ismer mást, csak Jézus Krisztust, a Megfeszítettet. Szerintem Pál itt azt mondta: “Én csak Jézust ismerem, és ennél többet nem kell tudnom”.

Jézus a legfontosabb dolog. Gondolj bele, mennyi bosszúságtól kímélnéd meg magad, ha felhagynál az aggódással, és azzal, hogy mindent ki akarsz találni, és elhatároznád, hogy nem ismersz mást, csak Jézust. Hála Istennek, pontosan ezt teheted!


Hálaadó ima

Köszönöm neked, Atyám, hogy Jézus eljött erre a földre, és meghalt a bűneimért. Lehet, hogy nem tudok mindent, de a legfontosabbat tudom: reménységem, békességem és örömöm mind a Te irántam való szeretetedben van, amely Jézus áldozatában nyilvánul meg.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon