A legkiválóbb út: a szeretet

A legkiválóbb út: a szeretet

De törekedjetek a fontosabb kegyelmi ajándékokra. Ezen felül megmutatom nektek a legkiválóbb utat. 1 Kor. 12:31

Hol van a szeretet helye a prioritások listáján? Jézus azt mondta: “Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket” (János 13:34). Nekem úgy tűnik, hogy Jézus azt mondta, hogy a szeretet a legfontosabb dolog, amire koncentrálnunk kell. Pál apostol azt mondja, hogy “a hit, a remény, a szeretet megmarad… de ezek közül a legnagyobb a szeretet” (1Korinthus 13:13).

Az egyik legnagyobb dolog, amiért hálásnak kell lennünk, hogy Isten szeretet. Amikor tehát úgy döntünk, hogy az Ő szeretetében járunk, akkor Őbenne maradunk. Ezért a szeretet a legnagyobb dolog a világon. Ez a legjobb dolog, aminek elkötelezhetjük az életünket, amiben kitűnhetünk.

Arra bátorítalak, hogy tégy magadnak egy szívességet, és mutass szeretetet ma valakinek. A szeretet nem csak másokat áld meg, hanem azt is, aki a szeretetet adja.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm, hogy szeretsz engem, és ezt a szeretetet minden nap megmutatod. Segíts, hogy elfogadjam a Te szeretetedet, és segíts, hogy odaforduljak mások felé, és megosszam ezt a szeretetet velük.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon