A legnagyszerűbb dolog

A legnagyszerűbb dolog

Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. —1 Ján. 4:11

Azért érdemes élnünk, hogy szeressünk és szeretve legyünk. Szeretni és szeretve lenni, erre teremtett minket Isten – ez adja az élet célját és értelmét. A szeretet a legnagyszerűbb dolog a világon.

Ez egyben a leghevesebben támadott terület is az életünkben. Az ördög célja, hogy elválasszon bennünket Isten szeretetétől, és bármit felhasznál, amit csak tud, hogy megnehezítse vagy megzavarja Isten szeretetének megértését. Elsődleges megtévesztő eszköze az, hogy elhiteti velünk, hogy Isten irántunk való szeretete a mi érdemeinktől függ.

Az én életemben ez így működött: valahányszor kudarcot vallottam, nem engedtem meg magamnak, hogy elfogadjam Isten szeretetét, elkezdtem büntetni magam bűntudattal és kárhoztatással. Sok éven át így éltem, kötelességtudóan cipelve a hátamon a bűntudat nehéz zsákját, bárhová mentem. Rendszeresen követtem el hibákat, és minden alkalommal bűntudatot éreztem. Aztán jócselekedetekkel próbáltam kiérdemelni Isten kegyelmét.

Hála Istennek, végül eljött számomra a szabadság napja. Isten kegyelmesen kinyilatkoztatta nekem a Szent Szellem által az Ő személyes szeretetét irántam. Ez az egyetlen kinyilatkoztatás megváltoztatta az egész életemet és a Vele való kapcsolatomat. Ugyanez igaz lehet rád is. Amikor felismered, hogy Isten feltétel nélkül szeret téged, minden megváltozik. Szeret, de nem azért, amit tettél vagy nem tettél, hanem azért, mert Ő az Isten.


Isten irántad való szeretete tökéletes és feltétel nélküli. Amikor kudarcot vallasz, Ő továbbra is szeret téged, mert az Ő szeretetének alapja nem te vagy, hanem Ő maga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon