A lelkiismeret tisztasága

A lelkiismeret tisztasága

„Ezért magam is arra törekszem, hogy lelkiismeretem mindenkor tiszta legyen Isten és emberek előtt.” Apcsel 24:16

Kulcsfontosságú, hogy tisztán tartsuk a lelkiismeretünket, mert semmi nem akadályozza annyira, hogy élvezzük az életet, mint a bűntudat.

Az Apostolok cselekedeteiben Pál azt mondja, hogy a fegyelemre törekedett, és elkerülte a világi vágyakat, hogy hibátlanul és bűntudattól mentesen élhessen Isten előtt. Ránk is ez vonatkozik. Ha a tiszta lelkiismeret bizonyosságában járunk, élvezhetjük a szabad és boldog életet.

Ez könnyűnek tűnik, amikor egyértelmű, hogy mi a jó és mi a rossz. De mi van az élet szürke területeivel? Hogyan tarthatjuk tisztán a lelkiismeretünket, amikor nem vagyunk biztosak benne, hogy melyik a helyes választás. Mi van, ha anélkül, hogy felismernénk, bűnt követünk el? Azt gondolom a ’megkülönböztetés’ ilyenkor megoldja a problémát.

A megkülönböztetés, szellemi megértés és kulcs ahhoz, hogy tiszta lelkiismerettel éljünk. Használata gyakorlatot igényel, de igazából egyszerűen csak oda kell figyelni a szívedre. Isten tudatni fogja veled, ha valamit nem kéne megtenned, mert később bűntudatod lesz miatta.

Bátorítalak, hogy élj tiszta lelkiismerettel! Ne tegyél olyat, amit nem kéne. Ha pedig bizonytalan vagy, támaszkodj az Istentől jövő megkülönböztetésre. Ő soha nem fog félrevezetni.

Ima:

Istenem, köszönöm a megkülönböztetés ajándékát. Kérlek, segíts, hogy figyeljek a Te halk, szelíd figyelmeztetésedre, hogy tiszta lelkiismerettel élhessek Előtted.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon