Bátorság, hogy önmagad legyél

Bátorság, hogy önmagad legyél

„Istenben, akinek Igéjét dicsérem, Istenben bízom, nem félek, ember mit árthat nekem?” Zsolt 56:5

 Belefáradtál már abba, hogy játszmákat játszol, álarcokat viselsz és megpróbálsz más lenni, ahelyett, hogy önmagad legyél? Nem lenne jobb csak szabadon elfogadni, aki vagy, anélkül a nyomás nélkül, hogy másnak kéne lenned, de fogalmad sincs hogyan? Szívesen megtanulnád, hogyan fogadd el az egyediségedet és hogyan állj ellene, hogy olyan legyél, mint mindenki más?

Ha szeretnéd legyőzni a bizonytalanságot és azzá az emberré válni, akinek Isten elhívott, akkor bátorságra lesz szükséged ahhoz, hogy különbözzél a többiektől, Amikor nem fogadjuk el egyediségünket és egymáshoz próbálunk hasonlítani, az boldogtalanságot és a frusztrációt eredményez.

Isten szeretné, ha elfogadnád azt, akivé teremtett, ahelyett, hogy emberek elvárásainak próbálsz megfelelni vagy olyanná válni, amilyennek szerinted mások látni akarnak. Kérdezd meg magadtól: Istennek akarok tetszeni vagy embereknek? A valódi békesség és öröm abból származik, ha arra fókuszálunk, hogy ne az embereknek akarjunk tetszeni, hanem Istennek.

Isten tudta mit csinál, amikor megalkotott téged. Egy egyedi lény vagy, akit Isten gondosan és csodálatosan alkotott meg. Fogadd el önmagad, mint Jézus Krisztus új teremtményét és légy egyre magabiztosabb, ahogy felfedezed, hogy ki vagy Őbenne.

Ima: Uram, nem fogok emberektől félni. A Veled való kapcsolatban akarom megtalálni a biztonságot és a magabiztosságot. Mától felvállalom, hogy egyedinek teremtettél. Csak Neked akarok megfelelni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon