A megigazulás ajándéka

A megigazulás ajándéka

. . . hanem értünk is, akiknek majd beszámítja, ha hiszünk abban, aki feltámasztotta a halottak közül Jézust, a mi Urunkat. —Róm. 4:24

Az egyik első kijelentés, amit Isten adott nekem az Igében, a megigazulásról szólt. A “kijelentés” alatt azt értem, amikor valamit olyan szinten megértesz, hogy a részeddé válik. A tudás nem csak az elmédben van, hanem a szívedben is. Biztos vagy egy igazságban.

A megigazulás Isten ajándéka számunkra. Azáltal “adatik meg és írják jóvá” nekünk, hogy hiszünk abban, amit Isten tett értünk az Ő Fia, Jézus Krisztus által. Jézus, aki nem ismert bűnt, bűnné lett, hogy mi Isten igazsága legyünk benne (2Kor. 5:21).

Az ördög mindenekelőtt azt akarja, hogy ne éljük meg annak realitását, hogy Isten előtt igazak vagyunk. Azt szeretné, hogy bizonytalannak, szégyenteljesnek, bűnösnek és elítélendőnek érezzük magunkat, és ahelyett, hogy közel kerülnénk Istenhez, inkább távolodjunk el Tőle. Jézus azt szeretné, ha tudnánk, megigazultunk Isten előtt, azért, amit tett értünk. Azt akarja, hogy élvezzük az Ő jelenlétét, és élvezzük a Vele való kapcsolatot. Fogadd el ma Isten ajándékait, a megbocsátását, kegyelmét és a megigazulást, és indulj el a szabadság és az öröm útjára.


A megigazulás ajándékának kinyilatkoztatására úgy tehetsz szert, ha Isten Igéjén elmélkedsz, és elhiszed, mit mond arról, ki vagy Krisztusban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon