A nevetés ereje

A nevetés ereje

. . . A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot. Ján. 16:33

Dicsérjük Istent a nevetésért – micsoda csodálatos ajándék! A nevetésnek hatalmas ereje van, mindenki bölcsen tenné, ha többször élne vele. Mi keresztények hajlamosak vagyunk mindenért aggódni – a bűneinkért, a magunktól elvárt tökéletességért, a személyes fejlődésünkért, és azért, hogy megpróbáljunk megfelelni az emberek elvárásainak. Olyan súlyos terheket cipelhetünk, amelyeket Jézus soha nem szánt nekünk.

Ha csak egy kicsit többet nevetnénk – legyünk jókedvűek, “töltődjünk fel vidámsággal” – rájönnénk, hogy egy kis nevetés sokkal könnyebbé teszi a terheinket. A világban, amelyben élünk, könnyű bőven találni aggodalomra okot adó dolgokat, de választhatjuk azt is, hogy szándékosan azokat keressük, melyeken nevethetünk. Használj ki minden alkalmat, amit csak lehet, hogy nevess, nevess és csak nevess!


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm Neked, hogy a Te örömöd az én erőm, és hogy a nevetés jó gyógyszer. Segíts, hogy ne cipeljek olyan terheket, amelyeket Te soha nem szántál nekem. Segíts, hogy ellazuljak és élvezzem a nevetés erejét.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon