A Pozitivitás Ereje

A Pozitivitás Ereje

Mert ahogy szívében gondolkodik, olyan ő. —Péld. 23:7 (angol fordítás szerint)

Sok évvel ezelőtt extrém módon negatív ember voltam. Életfilozófiám így szólt: “Ha nem számítasz rá, hogy jó dolog történik, nem leszel csalódott sem.” Az évek során sok szörnyű dolog történt velem, nem mertem hinni benne, hogy történhet jó is. Mivel a gondolataim negatívak voltak, a beszédem is az volt, ezek eredményeképpen az életem is.

Talán te is ilyen vagy, mint én voltam. Nem mersz reménykedni, hogy megóvd magad a fájdalomtól. Ez a fajta viselkedés negatív életstílushoz vezet. Minden negatívvá válik, mert a gondolataid is negatívak.

Mikor ténylegesen elkezdtem tanulmányozni Isten igéjét, és elkezdtem bízni Isten helyreállító munkájában, az egyik első felismerésem az volt, hogy a negatívitásnak mennie kell. Minél régebb óta szolgálom Istent, annál jobban látom, milyen hatalmas ereje van a pozitív gondolatoknak és szavaknak.

A tetteink a gondolataink közvetlen eredményei. Egy negatív gondolkodásmód negatív életet eredményez. Ha azonban Isten igéje szerint megújítjuk a gondolkodásunkat, ahogy a Róma 12:2 ígéri, tapasztalataink is bizonyítják, “mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.”

Életet megváltoztató feladat összehangolni a gondolatainkat Isten gondolataival.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon