A szellemi örökségünk

A szellemi örökségünk

„Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő legyen az elsőszülött sok testvér között.” Róm 8:29

Jézus azért jött a földre, hogy tökéletes, bűntelen áldozat legyen értünk, mert önmagunktól mi nem válhatunk tökéletessé. Az áldozata lehetővé tette, hogy napról napra egyre inkább olyanná váljunk, mint Jézus. És amikor úgy élünk, ahogy Ő, megkapjuk a szellemi örökségünket.

Igaz és kegyes életet élni – mint amilyet Jézus élt – nem sikerül egyik napról a másikra, és mindannyian megbotlunk. De ha tökéletesek lennénk, nem lenne szükségünk Megváltóra. A szívünkben azonban fontos vágyni rá, hogy betöltsük és élvezzük a szellemi örökségünket. Meg kell tanulnunk bízni Istenben, és tudnunk kell, hogy Ő folyamatosan dolgozik az átformálásunkon, hogy olyanná váljunk, mint Fia, Jézus Krisztus.

Az Efezus 1:11-12 azt mondja: „Őbenne lettünk örököseivé… hogy dicsőségének magasztalására legyünk, mint akik előre reménykedünk a Krisztusban.”

Van egy örökséged és Isten szeretné, hogy azzal a békességgel és bizonyossággal éld az életed, hogy tudod ki vagy és kié vagy.
Bízni fogsz Istenben és megengeded, hogy naponta átformáljon és egyre inkább olyanná válj, mint Jézus?


Ima

Istenem, köszönöm a szellemi örökségemet Jézusban. Bízom benned, mert tudom, hogy fokozatosan a Fiad képmására formálsz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon