A Szent Szellem segítsége

A Szent Szellem segítsége

Mert akik test szerint élnek, a test dolgaival törődnek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaival. —Róm. 8:5

A Róma 8:5 azt tanítja nekünk, ha a test dolgaival “törődünk”, test szerint fogunk élni. Ha azonban a Szent Szellem dolgaival foglalkozunk a fejünkben, Szellem szerint fogunk járni. A tetteink követik a gondolatainkat!

Hadd fogalmazzak másképp: ha testi gondolatokat, rossz és negatív gondolatokat gondolunk, akkor nem tudunk a Szellemben járni. Úgy tűnik a megújult, isteni gondolkodás elengedhetetlen feltétele a sikeres keresztény életnek.

Lehet, hogy az életed káoszban van az évek óta tartó helytelen gondolkodás miatt. Ha ez így van, fontos, hogy megbirkózz azzal a ténnyel, hogy az életed nem fog rendeződni, amíg az elméd nem rendeződik. Tekintsd ezt létfontosságú területnek.

Kérd Istent, hogy segítsen a tanulásban, hogy olyan gondolataid legyenek, amilyeneket Ő szeretne, hogy gondolj! Puszta elszántsággal nem tudsz semmilyen problémát leküzdeni. Fontos, hogy elszánt legyél, de a Szent Szellemben elszánt, nem pedig a saját testi erőfeszítéseidben. A Szent Szellem közel van hozzád. Ő a te Segítőd – keresd az Ő segítségét. Támaszkodj rá! Az Ő segítségével sikerülhet.

Add át a Szent Szellemnek az irányítást az életed felett! Ő majd elvezet téged Isten tökéletes akaratába, amely magában foglalja a túláradó, bőséges áldásokat, békességet és örömöt.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon