A Szent Szellem vezetése

A Szent Szellem vezetése

A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek.. Ján. 14:26

A Szent Szellem úgy működik bennünk, mint egy közlekedési rendőr. Amikor helyes dolgokat teszünk, akkor “zöld lámpát” kapunk tőle, amikor pedig helytelen dolgokat teszünk, akkor “piros lámpát”. Ha éppen a baj felé sodródunk, de még nem hoztunk teljes döntést a továbbhaladásról, akkor “figyelmeztető jelzést” kapunk.

Minél többször állunk meg, és kérjük Istentől az útbaigazítást, annál érzékenyebbek leszünk a bennünk lévő Szent Szellem jelzéseire. Hála Istennek, Ő nem kiabál, és nem ordít ránk; egyszerűen csak suttog csendes, halk hangján (lásd 1 Királyok 19:12), és tudatja velünk, hogy hibát készülünk elkövetni. Ha hallgatunk Rá és engedelmeskedünk, könnyebb lesz meghallani Őt a következő alkalommal. Ő mindig új életre és belső békére vezet minket, ha engedünk Neki.


Hálaadó ima

Atyám, amikor olyan helyzetben vagyok, hogy nem tudom, merre tovább, segíts, hogy meghalljam a hangodat. Köszönöm Neked, hogy világos irányt szabsz az életemnek, és hogy Te vezetsz, és irányt mutatsz nekem a jövőmre vonatkozó terved szerint.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon