A szeretet harca

A szeretet harca

Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. 1 Pét. 4:8

Az egyik legcsodálatosabb dolog, amit megtanultam, és ami még mindig borzongatja a lelkemet az, hogy a szeretet valójában szellemi harc. Ez az igazság szórakoztatóvá teszi a szellemi hadviselést, mert az embereket szeretni nagyon élvezetes.

Az 1 Péter 4:8 arra tanít minket, hogy intenzíven szeressük egymást. A King James fordítás a “buzgó” szót használja. A buzgónak fordított görög szó igealakja azt jelenti, hogy „forrónak lenni, felforrni”. A mi szeretetben járásunknak forrónak, lángolónak, forrásban lévőnek kell lennie, nem pedig hidegnek és alig észrevehetőnek.

Ha elég forróak vagyunk a szeretetben, a Sátán nem tud mit kezdeni velünk. Mondhatnánk, hogy “túl forróak vagyunk ahhoz, hogy megfogjon”. Előfordult már, hogy túl sokáig mikróztál valamit, és nem tudtad kivenni, mert túl forró volt ahhoz, hogy hozzáérj? Ilyennek kellene lennünk.

Szeretettől lángolónak – ami az ördög számára kezelhetetlenül sok!


Hálaadó ima

Hálás vagyok, Atyám, hogy szeretsz engem. Segíts, hogy kövessem példádat, és szeressem a körülöttem élő embereket! Köszönöm, hogy függetlenül attól, hogy az emberek hogyan viselkednek velem, a Te tökéletes, feltétel nélküli szereteteddel tudom szeretni őket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon