A gondolatok és a szavak szorosan kapcsolódnak

A gondolatok és a szavak szorosan kapcsolódnak

“A bölcs szívű értelmesen beszél, és ajkával is gyarapítja a tudást. Lépes méz a kedves beszéd: édes a léleknek és gyógyulás a testnek.” Péld 16:23-24

A Péld 16:23-24 azt mutatja, hogy a gondolataink és a szavaink szoros összefüggésben állnak egymással. Olyanok, mint a csont és a csontvelő – annyira szorosan kapcsolódnak, hogy nehéz őket szétválasztani (lásd Zsid 4:12). Emiatt fontos, hogy kellemes, építő gondolataink legyenek, hogy a beszédünk is kellemes és építő legyen.

A gondolataink csendes szavak, amiket csak mi hallunk és az Úr, de ezek a szavak befolyásolják a belső emberünket, egészségünket, örömünket és a hozzáállásunkat. Azok a dolgok, amiken gondolkodunk, gyakran kicsúsznak a szánkon, és emiatt néha ostobának tűnünk, de ha Isten szerint élünk, a gondolataink és a szavaink élvezhetőbbé teszik az életet.

Ne kövess el olyan hibát, hogy azt gondolod, megengedheted magadnak, hogy a gondolataid világi irányba terelődjenek, és közben hamis módon Isten dolgairól beszélsz. Hiszen vagy mindkettő építő vagy mindkettő bűnös és negatív. Nincs középút.

Kezdj el Krisztus gondolkodásmódja szerint élni, és teljesen új élet fogsz megtapasztalni. Ha megengeded, hogy a Vele eltöltött időben helyreigazítsa a gondolataidat, nem kell majd azon gondolkodnod, hogyan mondjál kedves, építő szavakat. Egyszerűen csak megtörténik.

Ima:

Istenem felismerem, hogy a gondolataim és a szavaim szoros összefüggésben állnak. Nem akarom hamisan megjátszani azt, ami nincs is bennem. Segíts kiigazítani a gondolkodásomat, hogy aztán a beszédem is építő legyen.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon