Testi és szellemi keresztények

Testi és szellemi keresztények

„Mert még testiek vagytok. Amikor ugyanis irigység és viszálykodás van közöttetek, nem testiek vagytok-e, és nem emberi módon viselkedtek-e?” 1Kor 3:3

Kétféle keresztény van, és neked is választanod kell, hogy te melyik leszel. Testi keresztény, vagy szellemi keresztény?

A testi keresztény embereknek akar megfelelni, fontosabb neki mit gondolnak róla mások, mint az Istennek való engedelmesség. Éretlenek, az érzelmeik vezérlik őket, azt teszik és azt mondják, amit épp éreznek. Jellemző rájuk, hogy viszálykodnak, könnyen megsértődnek, elégedetlenek, és nincs békességük.

A szellemi keresztény azonban a Szent Szellem vágyait igyekszik követi. Táplálja a szellemét az Igével naponta, beengedi Istent az életének minden területére. Az életük középpontja az Istennel való kapcsolatuk, de nemcsak egyszer hetente a gyülekezetben, hanem a hét minden napján.

Ha még nem tetted meg, bátorítalak, hogy teljesen kötelezd el magad Krisztus követésére. Engedd be Istent mindenbe, amit teszel! Járj szeretetben, feddhetetlenül, alázatban és békességben! Törekedj egyetértésre másokkal! Legyen látható az életedben a Szellem gyümölcse, és élvezd Isten jóindulatát!

Ima:

Istenem, nem szeretnék testi keresztény lenni, akit a test vezet. Ehelyett szeretnék Neked tetsző életet élni a Szent Szellem vezetése által. Ezért ma azt választom, hogy szellemi keresztény leszek és nem testi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon