Mondd el az embereknek, hogy mennyire értékesek!

Mondd el az embereknek, hogy mennyire értékesek!

„Ha apám, anyám elhagyna is, az Úr magához fogad engem.” Zsolt 27:10

Arra jöttem rá, hogy a legtöbb embernek, akivel találkozunk vagy kapcsolatba kerülünk a hétköznapok során, fogalma sincs arról mennyire értékes, mivel Isten teremtménye és gyermeke. Szerintem az ördög keményen dolgozik, hogy az emberek értéktelennek érezzék magukat. Mi azonban megsemmisíthetjük a hazugságainak és vádlásainak a hatását, ha tudatosan építjük és bátorítjuk az embereket.

Az egyik módja ennek az őszinte dicséret, ami az egyik legértékesebb ajándék a világon. Őszinte dicséretet felajánlani kis dolognak tűnhet, de rendkívüli erőt ad azoknak, akik bizonytalannak érzik magukat, vagy úgy gondolják nem érnek semmit.

Szerintem mindig jó, ha vannak céljaink. Volt egy olyan időszakom, amikor Isten indíttatásából, elkezdtem mások bátorítását tudatosan szokássá formálni az életemben. Elhatároztam, hogy naponta legalább három embert megdicsérek. Bátorítalak, hogy te is tegyél valami hasonlót, hogy tudatos bátorítóvá válj.

A Biblia azt mondja, hogy Isten gyermekeivé fogadja azokat, akik elhagyatottnak érzik magukat. Találjuk meg ezeket az embereket, és építsük őket, hogy értékesnek érezzék magukat. Adjuk tudtukra, hogy Isten szereti őket.

Ima:

Szent Szellem, mutass nekem olyan embereket, akik nem tudják, hogy Isten sajátjaként szereti őket. Hozd őket az utamba, hadd bátorítsam őket, hogy értékesnek érezzék magukat!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon