Megérteni az emberi természetet

Megérteni az emberi természetet

“Jézus azonban nem bízta magát rájuk, mert ismerte mindnyájukat, és nem volt szüksége arra, hogy bárki tanúskodjék az emberről, mert ő maga is tudta, hogy mi lakik az emberben.” Jn 2:24-25

Egyszer, amikor egy csalódást okozó gyülekezeti helyzetben voltam, Isten felhívta a figyelmemet a Jn 2:24-25-re. Ez az ige Jézus kapcsolatáról szól a tanítványaival.

Világosan megfogalmazza, hogy Jézus nem bízta magát rájuk. Bár Jézus beleadta magát a kapcsolatba, velük élte az életét, de tudta, hogy a tanítványai nem tökéletesek. Megértette az emberi természetet, és nem bízta magát rájuk, nem esett egészségtelen túlzásba.

Ez segített felismerni, hogy azt a bizalmat, ami kizárólag Istent illetné, én a gyülekezetben levő emberekbe helyeztem, és ezzel csalódásnak tettem ki magam.

Az emberi kapcsolatokban csak egy darabig mehetünk el. Ha nem vesszük figyelembe az isteni bölcsességet, megsérülhetünk. Könnyű beleesni abba a hibába, hogy azt higgyük; vannak olyan emberek, akik soha nem fognak megbántani. Ez azonban csalódáshoz vezet, ha mégsem töltik be ezt az elvárást. Senki sem tökéletes.

A jó hír azonban az, hogy Isten tökéletes, és ő nem okoz csalódást. Ő mindig jó, és mindig szeret. Ne az emberekben bízz, mert ez a fajta bizalom Istent illeti, inkább add át magad teljesen Neki. Egyedül Ő az, aki teljesen megbízható.

Ima:

Istenem, nincs tökéletes ember, de Te tökéletes vagy. Mindig Benned akarok bízni, és hiszem, hogy nem okozol csalódást. A Te tökéletességedben találok vigasztalást.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon