Rendezd a vitát

Rendezd a vitát

„Mert a test kívánsága a Szellem ellen tör, a Szellemé pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek.” Gal 5:17

Ahhoz, hogy sikeresen megvalósítsuk az életünkben Isten akaratát, határozottságra van szükség. A „határozni” igének az egyik megfogalmazása, hogy „hatalmi döntéssel, kijelentéssel elrendezni egy vitás helyzetet.” Ez a meghatározás nagyon bátorító számomra, mert én is gyakran teszek ilyen kijelentéseket magamnak, hogy növekedjek az eltökéltségben bizonyos területeken.

Például amikor elfáradok, és épp sajnálni kezdeném magamat valamiért, azt mondom magamnak: „Oh nem fogod! Hagyd abba a nyávogást és szedd össze magad! Isten szeret, és mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem!”

A Galata 5:17 azt mondja, hogy a test és a szellem nem jönnek ki jól egymással. Emlékezz vissza, hogy a „határozni” szó definíciója, azt a gondolatot hordozza, hogy elrendezni egy vitát. Ez azért fontos mert, ha bármire odaszánod magad, akkor először el kell rendezned a soha véget nem érő vitát a tested és a szellemed közt.

Lehet, hogy nem mindig szeretnél erőfeszítéseket tenni azért, hogy határozott légy, de ne add fel, különben kilépsz Isten akaratából. Amikor épp feladnád, tégy egy Isten Igéjén alapuló kijelentést, bátorítva önmagad, hogy határozott maradj, és elrendezd a vitát a szellemed és a tested között; és aztán Isten tervét kövesd.

Ima:

Szent Szellem, szeretném elrendezni a vitát a testem és a szellemem között, de ez lehetetlen határozottság nélkül. Erősíts meg, és add meg a megfelelő kijelentéseket, amik tovább segítenek, hogy soha ne adjam fel.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon