A szeretet jutalma

A szeretet jutalma

Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást… —Ján. 13:35

Az egyik legjobb módja annak, hogy megosszuk Jézust a világgal, ha egyszerűen szeretetet mutatunk mások felé. Maga Jézus a szeretetről tanított, és szeretetben járt, mert a világnak erre van szüksége. A világnak tudnia kell, hogy Isten a szeretet, és Ő minden embert feltétel nélkül szeret (1Ján. 4:8).

Isten Igéje azt tanítja, hogy Isten azt akarja, hogy elkötelezzük magunkat Jézus Krisztus jellemének fejlesztése mellett a saját életünkben, hogy aztán Krisztus követeiként menjünk ki a világba (2Kor. 5:20).

Ahhoz, hogy az Ő követei lehessünk, elengedhetetlen, hogy megújuljon az elménk azzal kapcsolatban, mi is a szeretet valójában. A szeretet nem pusztán egy érzés; ez egy döntés, hogy úgy bánunk az emberekkel, ahogyan Jézus bánna velük.

Amikor valóban elkötelezzük magunkat a szeretet mellett, az általában hatalmas változást hoz az életmódunkban. Sok szokásunknak – gondolatainknak, viselkedésünknek, habitusunknak – meg kell változnia. A szeretet érzékelhető; mindenki számára nyilvánvaló, aki kapcsolatba kerül vele.

Másokat szeretni nem megy könnyen, nem megy személyes áldozatok nélkül. Minden alkalommal, amikor úgy döntünk, szeretünk valakit, az valamibe kerül nekünk – időbe, pénzbe vagy erőfeszítésbe. A jutalma azonban sokkal nagyobb, mint amennyibe valaha is került.


Másokat szeretni nem az érzelmeinktől függ; ez egy döntés, amit mi hozunk meg.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon