A szeretet nem mindig kényelmes

A szeretet nem mindig kényelmes

. . . nem akarok ingyen kapott áldozatot bemutatni Istenemnek, az Úrnak. 2 Sám. 24:24

Ha Isten azt akarja, hogy segítsünk az embereknek, miért nem teszi ezt egyszerűvé és olcsóvá? Hadd válaszoljak erre a kérdésre egy másik kérdéssel. Áldozott-e valamit Jézus azért, hogy megvásárolja a bűnből és a rabságból való szabadulásunkat? Természetesen igen. Mindent feláldozott – és mi örökké hálásak vagyunk a megváltásunkért! Hálánkat többek között úgy mutathatjuk ki, hogy adakozunk, hogy segítünk másokon.

Megtanultam, hogy az igazi adakozás az, ha olyan módon adunk, amely hatással van ránk. Ha elajándékozzuk a ruháinkat és a háztartási tárgyainkat, melyekre már nincs szükségünk, az lehet egy szép gesztus, de nem áldozatos adakozás. Az igazi adakozás akkor történik, amikor olyasmit adunk valakinek, amit meg akarnánk tartani, vagy olyasmit, ami biztosan sokba kerül nekünk.

Isten azért adta nekünk az Ő egyszülött Fiát, mert szeret minket, tehát mire késztet minket a szeretet? Ne hagyd, hogy a kényelmetlenség vagy az áldozatvállalás megakadályozzon abban, hogy igazán szeress másokat.


Hálaadó ima

Hálás vagyok, Atyám, hogy annyira szerettél engem, hogy elküldted Fiadat, Jézust, hogy meghaljon a bűneimért. Segíts, hogy emlékezzek arra, hogy a szeretet nem öncélú, hanem önzetlen és áldozatos.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon