A szeretet tiszteletet mutat

A szeretet tiszteletet mutat

A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! — Fil. 4:5

A szeretet nagylelkű, önzetlen cselekedet. Az önző ember elvárja, hogy mindenki olyan legyen, amilyen ő, és azt szeresse, ami neki tetszik, a szeretet azonban tiszteletben tartja, hogy a többi ember más.

Az egyéni jogok tiszteletben tartása nagyon fontos. Ha Isten azt akarta volna, hogy mindannyian egyformák legyünk, nem adott volna mindannyiunknak különböző ujjlenyomatokat. Azt hiszem, már ez az egy tény is bizonyítja, hogy egyenlőnek, de különbözőnek teremtettünk. Mindannyiunknak van ujjlenyomata, de ezek mind különböznek!

Különböző képességeink vannak, más dolgokat szeretünk illetve nem szeretünk, más az életcélunk, más a motivációnk, és a felsorolást még hosszan lehetne folytatni. Másképp nézünk ki, mindenféle méretben és formában létezünk, és mindannyian egyediek vagyunk.

A szeretettel tiszteletteljesen felszabadíthatunk másokat, hogy olyanok legyenek, amilyennek Isten teremtette őket. A szabadság az egyik legnagyobb ajándék, amit adhatunk. Jézus azért jött, hogy ezt adja nekünk, és a szeretet lehetővé teszi, hogy ezt adjuk másoknak.
Isten irántunk érzett szeretete feltétel nélküli, és meg kell tanulnunk, hogy másokat is ugyanígy szeressünk. Legyetek nagylelkűek az irgalommal, és mindig higgyétek a legjobbat.


A feltétel nélküli szeretet önzetlenül szereti az önző embereket, nagylelkűen ad a fukar embereknek, és folyamatosan megáldja a hálátlan embereket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon