Fogadd el Isten kegyelmét

Fogadd el Isten kegyelmét

„…Mert ha annak az egynek a vétke miatt sokan haltak meg, az Isten kegyelme és ajándéka még bőségesebben kiáradt az egy ember, a Jézus Krisztus kegyelme által sokakra.” Róm5:15

 A kegyelem Isten ereje, hogy az Ő elhívása szerint élhessünk. Isten azonban arra nem adja a kegyelmet, hogy az akaratán kívül éljünk. Ha azt mondja ne tegyünk meg valamit, de mi úgy döntünk, hogy mégis megtesszük, akkor meg fogjuk tapasztalni a kenetének fájdalmas veszteségét.

A kegyelem megegyezik a képességgel. Az Isten kegyelmet ad, hogy az életünkön levő elhívásnak megfelelhessünk. Amikor a saját dolgainkat tesszük, saját erőnkből tesszük. Amikor azonban Isten vezetését követjük, Ő fogja biztosítani a kegyelmet és az energiát, hogy véghez vigyük, amire elhívott.

Az egészben az legjobb, hogy, bár a kegyelem elfogadásához a mi döntésünk kell, viszont nem kell semmit tennünk annak érdekében, hogy kiérdemeljük. Amikor úgy döntesz, hogy Isten elhívását követed, Ő készen áll és hajlandó segíteni neked. Jézus meghalt, hogy elfedezze a bűneidet, hogy igazként élhess Isten előtt és megkaphasd a Szent Szellemet, aki segít irányítani a mindennapjaidat.

Arra bátorítalak ma, bizonyosodj meg arról, hogy olyan helyzetben vagy, hogy megkaphatod Isten kegyelmét és képességét. Ha a saját utaidat járod, mondd Istennek, hogy mostantól inkább őt követed, és kérd a segítségét. Ő mindig hűségesen biztosítja számodra a kegyelmét.

Ima: Szent Szellem nem élhetem az életemet sikeresen a kegyelmed nélkül. A Te elhívásodat szeretném követni és kérlek segíts, hogy minden nap akaratodnak megfelelően éljem az életem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon