Szeresd önmagad, hogy szerethess másokat

Szeresd önmagad, hogy szerethess másokat

…Szeresd felebarátodat, mint magadat… Márk 12:31

Nehéz úgy élvezni az életet, ha nem szereted önmagad. Azok, akik nem tanulták meg elfogadni önmagukat, nehezebben fogadnak el másokat is, és nehezebben jönnek ki másokkal.

Én is évekig nehezen jöttem ki az emberekkel. Míg végül Isten Igéje által felismertem, hogy a kapcsolati nehézségeim igazából az önmagamhoz való viszonyulásom nehézségeiben gyökereztek. Nem szeretettem önmagam!

A Biblia azt mondja, hogy a jó fa jó gyümölcsöt terem és a rossz fa, rossz gyümölcsöt. Ugyanígy az életünk gyümölcsei a bennünk lévő gyökérből származnak. Ha szégyenben, bűntudatban kisebbségi érzésben, elutasítottságban, szeretet vagy elfogadás hiányban vagy meggyökerezve, a kapcsolataid látják kárát ennek.

De amikor megismered Isten feltétel nélküli szeretetét irántad, és elkezded elfogadni önmagad és másokat, idővel ezek az új gyökerek jó gyümölcsöt fognak teremni és a kapcsolataid szárnyalni fognak.

Mibe vannak beágyazva a gyökereid? Vizsgáld meg a szívedet ma és imádkozz, hogy Isten mélyen ültessen el szeretetének talajába, hogy igazán szerethesd önmagad és másokat. Bizonyosodj meg arról, hogy Őbenne vagy meggyökerezve.

Ima: Istenem, segíts meggyökerezni az irántam való szeretetedben. E nélkül, nem tudom szeretni sem magamat, sem másokat, ezért elfogadom a Te szeretetedet ma.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon