A szeretet türelmes

A szeretet türelmes

A szeretet türelmes… —1 Kor. 13:4

A mai világ tele van türelmetlen emberekkel. Úgy tűnik, mindenki siet. A stressz szintje nagyon magas, és a nyomás, ami alatt élünk, gyakran türelmetlenséget vált ki. A keresztények ugyanolyan nyomással küzdenek, mint mindenki más, és gyakran ugyanolyan türelmetlenek vagyunk, mint a világ, pedig ennek nem kellene így lennie.

A Biblia azt tanítja nekünk, hogy a szeretet türelmes. Minél inkább megtanuljuk elfogadni Isten szeretetét, viszontszeretni Őt, és szeretni a körülöttünk élőket, annál türelmesebbek leszünk. Ez a türelem segít nekünk békében élni. Nem kell mindig sietnünk. Időt szánunk arra, hogy várjunk Istenre, és közösségben legyünk Vele. Isten az Ő szeretetéből türelmes velünk, és mi is ilyenek lehetünk másokkal.

Ha az életedet a szeretet jellemzi, nemcsak másokkal leszel türelmes, hanem magaddal szemben is. Amikor hibázol, ahelyett, hogy haragudnál magadra, megbánod és békességben maradsz. Megérted, hogy Isten azon dolgozik, hogy kijavítsa ezeket a dolgokat az életedben, és türelmesen bízol benne, hogy elvégzi a munkáját.

A türelem csodálatos erény, amelyet ki tudsz fejleszteni az életedben, de a kulcsa az, hogy minden egyes nap bízol Istenben, és így közelebb kerülsz Hozzá. Minél közelebb kerülsz az Úrhoz, annál könnyebb lesz elengedni a világ frusztrációit. Újfajta nyugalmat és békés bizonyosságot fogsz találni, mert Isten az életed középpontja.


Ha megtanulsz türelmesen reagálni mindenféle megpróbáltatásban, olyan életminőséget fogsz megtapasztalni, amelyet nem csak elviselsz, hanem teljes mértékben élvezel.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon