A te döntésed

A te döntésed

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. —Ef. 2:10

Isten egy csodálatos ajándékot adott neked: szabad akaratot. Isten felkínálja a lehetőséget, hogy fogadd el magad olyannak, amilyennek Ő megteremtett, de szabad akaratod van és ezt vissza is utasíthatod, ha úgy döntesz. Elfogadni valamit, azt jelenti, hogy rendesnek, megfelelőnek vagy jónak látod azt.

Azok, akik elutasítják magukat, azért tesznek így, mert nem látják magukat megfelelőnek vagy jónak. Csak a hibáikat és gyengeségeiket látják, nem a szépséget és az erőt. Ez a kiegyensúlyozatlan hozzáállás gyakran a múltból ered, olyan tekintélyt képviselő személyektől, akik a gyengeségre és rossz dolgokra fókuszáltak, nem arra, ami erős és jó volt az illetőben. Az Ámosz 3:3-ban azt olvassuk: “Járnak-e ketten együtt, ha nem egyeztek meg?” Járhatsz Istennel – közel lehetsz Hozzá – mikor eldöntöd, hogy egyetértesz Vele. Ő azt mondja, szeret és elfogad téged, ezért ha egyetértesz Vele, nem kell többé utálnod vagy elutasítanod magad.

Mikor Isten megteremtett téged, valami csodálatosat alkotott.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon