Légy gyanakvó a gyanakvással szemben

Légy gyanakvó a gyanakvással szemben

„A szeretet…Mindent   elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.” 1Kor 13:7

Az 1Korintus 13:7 világosan leírja mit jelent az embereket szeretni. Őszintén megvallom, hogy számomra nagy kihívás volt ennek az igének engedelmeskedni. Mikor felnőttem, úgy tanítottak, hogy gyanakvó legyek, és ne bízzak meg másokban. Amikor azonban a szeretet jellemvonásain elmélkedtem, felismertem, hogy a szeretet mindig a legjobbat feltételezi, és ez segített egy új gondolkodásmódot kialakítani.

A gyanakvás, az isteni kapcsolatokhoz alapvetően szükséges sajátosságok ellen dolgozik. A bizalom és a hit örömöt hoz az életbe, és segíti a kapcsolatok kiteljesedését, de a gyanakvás megnyomorítja a kapcsolatokat, és legtöbbször tönkre is teszi.

Az valóban igaz, hogy az emberek nem tökéletesek, és néha a kihasználják a bizalmunkat, de összességében annak a haszna, ha az emberekben mindig a jót keressük, messze meghaladja a negatív tapasztalatokat.

Ha a gyanakvás számodra is egy problémás terület, ne felejtsd el, hogy a csodálatos Szent Szellem bennünk él, és figyelmeztet minket, ha a gondolataink téves irányba indulnak el. Kérjük meg, hogy fordítsa át gyanakvó gondolatainkat a szeretet gondolataivá.

Ima:

Istenem, most már megértem, hogy a gyanakvás és a bizalmatlanság milyen romboló lehet a kapcsolataimra nézve. Mutasd meg, hogyan nyissam meg a szívemet, és a legjobbat feltételezzem másokról minden helyzetben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon