A tökéletes szív

A tökéletes szív

„Mert az Úr szemei áttekintik az egész földet, és ő megmutatja erejét azoknak, akik tiszta szívvel az övéi. „ 2Krón 16:9

Időről időre az Úr emlékeztet, hogy Ő nem a tökéletes teljesítményt keresi, hanem a tökéletes, tiszta szívet.

Sokan azt gondolják, hogy Isten nem fogja használni őket mindaddig, amíg nem tökéletes az életük minden területe. Ez a fajta gondolkodás visszatartja az embereket attól, hogy Isten használja őket. De Isten használ minket ennek ellenére is, és ez nem a mi érdemünk.

Néha az emberek a teljesítményed alapján „szeretnek” téged. Ha megteszed, amit szeretnének, hogy tegyél, akkor elfogadnak, de ha nem, elutasítanak. Isten szeretete Istenen alapul. Szeret és elfogad ahogy vagy.

Ez nem azt jelenti, hogy laza hozzáállással, nem is kéne a szent életre vágyni. Az, akinek a szíve tiszta Isten felé, mindig erőteljesen, szenvedélyesen vágyik, hogy megfeleljen Istennek mindenben, de megérti, hogy Isten soha nem utasítja vissza őt a hibái vagy a gyengeségei miatt. Szeretni akar és segíteni, amikor gyengék vagyunk.

Engedd, hogy Isten szeressen és viszonozd az által, hogy tiszta szívvel szereted Őt.

Ima: Istenem tudom, hogy szeretsz a hibáim és gyengeségeim ellenére. Köszönöm a szeretetedet, neked adom a szívemet, tudom, hogy használni tudsz, ha tiszta szívvel követlek téged.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon