Várj Isten bölcsességére

Várj Isten bölcsességére

Vezetés nélkül elbukik a nép, de segítséget jelent, ha sok a tanácsadó. Péld 11:14

Az emberek gyakran megkérdezik tőlem, hogy: Honnan tudhatom, hogy Isten igazságában járok-e, vagy az érzéseim és érzelmeim szerint? Szerintem a válasz a türelemben található.

Az érzelmek siettetnek, azt mondják, hogy most azonnal tegyünk valamit! De az isteni bölcsesség azt mondja várjunk, amíg kitisztul a kép, hogy mit is tegyünk és mikor tegyük. Az isteni bölcsesség az mondja, hogy keressük a bölcs vezetést és tanácsot, mielőtt a döntésbe belerohannánk.

Hátra kell lépnünk, és Isten szemszögéből megvizsgálni a helyzetet. Az alapján kell meghozni a döntést, amit tudunk, és nem az alapján, amit érzünk. Fontos, hogy elfogadjuk Isten bölcsességét és olyan megbízható emberek bölcsességét, akiket az életünkbe helyezett.

Amikor nehéz helyzettel nézel szembe, várj, amíg világos választ kapsz, mielőtt olyan lépést teszel, amit megbánnál. Az érzelmek csodálatosak, de nem előzhetik meg bölcsességet és az ismeretet. Keresd Isten vezetését és engedd, hogy megmutassa mit tegyél.

Ima:

Istenem, nem rohanok bele egy döntésbe és nem engedem, hogy az érzelmeim vezéreljenek. Elkötelezem magam, hogy minden döntésemben keresem a Te bölcs vezetésedet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon