Reménység: a jó dolgokra való boldog várakozás

Reménység: a jó dolgokra való boldog várakozás

A hosszú várakozás beteggé teszi a szívet, de a beteljesült kívánság az élet fája. Péld 13:12

Én úgy szoktam meghatároznia a reménységet, hogy „a jó dolgokra való boldog várakozás”. Amikor Isten jóságának megjelenését várjuk az életünkben, az egy nagyobb boldogságnak nyit ajtót. Te hogy állsz ezzel? Erőteljesen reménykedsz abban, hogy valami jó dolog fog történni az életedben?

Amíg csak élünk, haladunk valamerre. Isten céltudatossá és látáshordozókká teremtett minket. Látás nélkül fásulttá és reménytelenné válunk. A késleltetett reménység pedig beteggé teszi a szívet, a Péld 13:12 szerint, de a beteljesült kívánság az élet fája.

Isten szeretné, ha az Ő reménysége által élnénk, hogy élvezzük az életet.

Nem leszel boldog, ha nincs reményed. Minél több reményed van Istenben, annál boldogabb leszel. A reménység abban bízik, hogy minden jóra fordul- a remény pozitív! Ahhoz, hogy élvezd az életet egy jó és reményteljes hozzáállást kell fenntartani. Isten pozitív, és azt szeretné, ha pozitív dolgok történnének mindannyiunkkal, ezért töltekezz be a reményével és élj úgy, hogy már előre várod a jó dolgok bekövetkezését.

Ima:

Istenem, azt választom ma, hogy boldogan várom a jó dolgok bekövetkezését az életemben. És ahogy nő bennem a remény tudom, hogy az öröm is növekedni fog. Uram, Beléd vetem a reményem!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon