A “VAGYOK” ereje

A “VAGYOK” ereje

Isten ezt felelte Mózesnek: Vagyok, aki vagyok. Majd azt mondta: Így szólj Izráel fiaihoz: A Vagyok küldött engem hozzátok. —2 Móz. 3:14

Jézus így felelt nekik: “Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: ÉN VAGYOK.” —Ján. 8:58

Amikor Isten azt mondta Mózesnek – és amikor Jézus azt mondta a tanítványainak: “ÉN VAGYOK”, valami egészen hihetetlen dolgot mondott. Olyasmit, ami megváltoztathatja a mindennapi életünket, ha valóban elhisszük.

Isten olyan nagy, hogy nincs olyan szó, amely megfelelően leírhatná Őt. Hogyan írhatnánk le egy névvel valakit, aki leírhatatlan? Isten nem csak egy dolog – Ő minden. Ezért mondta Isten Mózesnek: Én VAGYOK, aki minden szükségedről gondoskodni tudok. Bármire is van szükséged, ÉN VAGYOK az. Nincs semmi, amit ne tudnék kezelni. Mindenről gondoskodom, nemcsak most, hanem mindig. Megnyugodhatsz, mert ÉN VAGYOK. Veled VAGYOK, és képes vagyok megtenni bármit, amire szükséged van!

Ugyanez igaz ma rád is. Bármire is van szükséged, Isten a VAGYOK. Benne találsz gondoskodást, örömöt, békét, gyógyulást, helyreállítást és erőt. Még mielőtt tudnád, hogy mire van szükséged, a VAGYOK tudja, és Ő mindig ott van, hogy minden jót megadjon.


Nincs mitől félned az életben, ha tudod, hogy hozzáférhetsz a VAGYOK határtalan jóságához, kegyelméhez és erejéhez.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon