Gondoskodj a testedről

Gondoskodj a testedről

„Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi” 1Kor 6:20

Vannak, akik nem tanulták meg szeretni a testüket és helyesen gondozni azt. Ahhoz, hogy ebben változás történjen, konfrontálódni kell az egészséges élet három legnagyobb akadályával.

Nem tudjuk, hogyan kell gondoskodnunk a testünkről. A helytelen diéták, félrevezető információk és a gyorséttermi ételek rendesen összezavarták az embereket abban, mi is a helyes étrend, hogyan együnk megfelelő minőségű és mennyiségű ételeket.

A testképünket a média és a reklám eltorzította. Elérhetetlen szépségideálokkal bombáznak minket. Eközben pedig olyan gyakori az elhízás, hogy az már majdnem teljesen elfogadott. Újra fel kell fedeznünk, hogy néz ki egy egészséges ember!

Elfeledkeztünk a testmozgásról. Annyira kényelmesen élünk, hogy teljesen kimarad a testmozgás az életünkből. Már nem is gyalogolunk sehova, ha nem kell! De az az igazság, hogy a testünk jóléte nagyban függ a testmozgástól.

Ha küszködsz ezekkel az akadályokkal, hozz ma egy döntést, hogy legyőzöd ezeket. Isten azt kéri, hogy jól bánjunk a testünkkel. És Ő mindig segíteni abban, amit kér tőlünk. Ezért hozz ma egy döntést, hogy Isten erejére támaszkodsz, és egészségesebb életet fogsz élni.

Ima:

Istenem, szeretnélek azzal is tisztelni Téged, hogy gondosodom a testemről, és egészségesen élek. Hiszem, hogy az erőd által tudok olyan változásokat beiktatni az életembe, amik működnek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon