Isten a mi forrásunk, nem a világ

Isten a mi forrásunk, nem a világ

„Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja “igazságotok gyümölcsét.” 2Kor 9:10

Isten királyságában az anyagi dolgok más szabályok szerint működnek, mint a világban. Mindegy mi történik körülöttünk, nem kell félnünk, mert Isten szeret minket.

Míg a világ anyagi rendszere gyakran ingadozó, Isten szeretete nem változik, mindig életünk szilárd alapja marad. Bizonyosságunk lehet, hogy bármi történik, Isten segíteni akar és még az egyszerű hétköznapi szükségleteinket is betölti.

A 2Kor 9:10 kihangsúlyozza, hogy Isten betölti a szükségeinket, még kenyeret is ad eledelül.

Isten az, aki megadja a szükségeink betöltését. Nem a munkánk az anyagi forrásunk, hanem Isten. Így ha a munkánk megszűnik vagy a befektetéseink nem sikeresek, akkor se kell reménytelennek érezni a helyzetet, mert Istennek nincsenek korlátai. Ő máshonnan is képes a megélhetésünket biztosítani, úgy, és onnan, ahonnan mi nem is gondolnánk.

A Máté 6:26 elmondja, hogy Isten még a madarakról is gondoskodik, akkor elhihetjük, hogy rólunk mennyivel inkább. Elhiszed, hogy Isten gondoskodni fog rólad?

Ima:

Istenem, köszönöm, hogy hűséges vagy, megbízható forrás a szükségeim betöltésére. Mindegy mi történik, Rád támaszkodom, mert csak Te töltöd be minden szükségemet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon