Hagyd, hogy Isten végezze a munka nehezét

Hagyd, hogy Isten végezze a munka nehezét

 „Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni.” Jn 15:5

Az egyik legfontosabb dolog, amit megtanultam, hogy hagyjam, hogy Isten végezze a munka nehézét. Sokszor, amikor felismerjük a problémánkat, saját erőből próbáljuk megjavítani, de ez az akarás soha nem elég jó. Jézus azt mondja a Jn 15:5-ben, hogy Nélkülem… semmit nem tudtok cselekedni.

Lehet, hogy próbálkozunk önmagunktól, de meg kell engednünk, hogy Isten biztosítsa a kegyelmet és a képességet, hogy meg tudjuk tenni, amit meg kell tennünk. Az akaraterő és az elhatározás nagy segítség a kezdéshez, de általában nem marad meg, és a végül cserben hagy minket a káosz közepén.

Ha behívjuk Istent életünk minden területére, akkor megtanulhatjuk élvezni azt az életet, amit Jézus a halála által nekünk adott. Jézus azt mondta: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve és megnyugvást adok nektek.” Mt 11:28

Nem úgy lettünk megteremtve, hogy Isten nélkül működjünk. Vele bármilyen rossz szokást, szenvedélyt megtörhetünk: a túlzott evést, a drogfüggőséget, a rossz időbeosztást, a haragot, bármit. Jézus nagyobb, mint bármilyen problémád.

Ima:

Istenem, tudom, hogy Nélküled semmi sem vagyok, ezért behívlak az életem minden területére. Megengedem, hogy elvégezd a nehéz munkát, követlek, és bízok Benned minden nap.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon