Van felelősséged abban, hogy boldog légy

Van felelősséged abban, hogy boldog légy

„Rájöttem, hogy nincs jobb dolog, mint ha örül az ember, és a maga javára törekszik egész életében.” Préd 3:12

Az egyik legfontosabb lecke, amit megtanultam, hogy nem számíthatok arra, hogy mások fognak majd boldoggá tenni. Isten megadta nekünk a képességet, hogy felelősséget vállaljunk a saját boldogságunk érdekében.

A legtöbb ember csak akkor boldog, ha valaki az elképzelései szerint viselkedik, vagy egy adott helyzet úgy alakul, ahogy elképzelte. Naponta hagyjuk, hogy a boldogságunk más emberektől függjön, pedig a valóságban Isten azt szeretné, ha Benne találnánk meg a boldogságot.

Volt olyan időszak, amikor nagy szomorúságot okozott nekem, ha Dave, a férjem egy konferencia utáni nap elment golfozni, mert azt szerettem volna, ha eljön velem vásárolni vagy megnézünk egy filmet együtt. De Isten megmutatta nekem, hogy különböző módon pihenünk és lazítunk.

Ez csak egy példa, de sok más módon helyezünk irreális elvárásokat az emberekre, azért hogy boldoggá tegyenek minket. Isten azt szeretné, ha először Rá tekintenénk, és a boldogságunk érdekében Rá támaszkodnánk.

Ima:

Istenem a boldogságom nem helyzetektől és emberektől függ, csak Rád számítok. Mutass rá az irreális elvárásaimra, hogy felelősséget tudjak vállalni a boldogságom érdekében.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon