A változás jó dolog

A változás jó dolog

Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre. —2 Kor. 3:18

Én növekedni akarok, és szeretnék változást látni és biztos vagyok benne, hogy te is így vagy ezzel. Változást akarok látni a viselkedésemben. Rendszeres fejlődést. Például, több stabilitást; nagyobb mértékű szeretetben akarok járni és a Szellem minden más gyümölcsében is. Kedves és jó akarok lenni másokhoz, még akkor is, ha nem érzem jónak magam vagy éppen rossz napom van. Még ha ellenem is fordulnak dolgok, vagy nem úgy alakulnak a terveim, ahogy szeretném, akkor is Jézus Krisztus jellemét szeretném megjeleníteni.

A bennünk élő Szent Szellem ereje által, akkor is képesek vagyunk örömteliek, kedvesek és szelídek lenni, mikor a dolgaink nem a szánk íze szerint alakulnak. Akkor is nyugodtak tudunk maradni, mikor a világ látszólag a feje tetejére áll, mikor minden összeesküdött ellenünk, azért, hogy elveszítsük a türelmünket, és mérgesek, idegesek legyünk.

A kulcs számomra az volt, mikor végül megtanultam, hogy Isten változtat engem kegyelmén keresztül, nem az, hogy küszködve próbálom magam megváltoztatni. Sok évig birkóztam magammal, mielőtt rájöttem volna, hogy Isten ereje belülről változtat – lépésről lépésre.

Így változtat meg minket Isten: feltár valamit előttünk, és aztán várja, hogy döntést hozzunk, Rábízzuk ezt a dolgot. Ezután dolgozza bele Jellemét életünknek abba a területébe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon