A Vígasztaló

Én, én vagyok vigasztalótok! (Ézs. 51,12)

Számos neve van a szent szellemnek, melyek meghatározzák jellemét és szolgálatát az életünkben. Ő a tanítónk, segítőnk, Közbenjárónk, Ügyvédünk, erősítőnk és Őrzőnk. ezek a nevek felfedik, mit akar tenni a szent szellem a hívőkért. Ma én a “Vígasztaló” szerepre szeretnék fókuszálni (lásd. Ján. 14,16).

Sok éven át rendszeresen megharagudtam a férjemre, mert nem vígasztalt engem, mikor úgy éreztem, arra lenne szükségem. Biztos, hogy megpróbálta, de ma már tudom, Isten azért nem engedte Dave-nek, hogy vígasztaljon engem, mert arra volt szükségem, hogy inkább a szent szellem vígasztalását keressem. Ő minden szükséges vígasztalást megadott, egyszerűen kérnem kellett.

Isten egy bizonyos szintig engedi az embereknek, hogy tegyenek értünk, és nem enged többet. Még azok sem tudnak mindig mindent megadni nekünk, akik a legközelebb állnak hozzánk. Mikor más emberektől várjuk, hogy megtegyék azt, amire csak Isten képes, irreális elvárásokat támasztunk, és mindig csalódni fogunk.

Isten bárki másnál jobban vígasztal. egy ember soha nem tudja megadni, amire valóban szükségünk van, hacsak nem Isten jelölte ki és kente fel azt a személyt, hogy szolgáljon felénk, ahogy ezt gyakran teszi. Mindazonáltal, Isten az igazi vígasztalás egyetlen forrása, és mikor szükségünk van rá, Hozzá kell fordulnunk és elfogadnunk úgy, ahogy Ő éppen jónak látja elküldeni hozzánk. Ha ma szenvedsz valamiért, bátorítalak, hogy kérd Isten vígasztalását.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Keresd, és fogadd el az Istentől jövő vígasztalást.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon