Abba Atyám

Abba Atyám

„Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abbá, Atya!”Róm 8:15

A félelem erőteljesen befolyásolhatja az életünket. Pedig igazából ez az ellenség eszköze a hit eltorzítására. Azt mondja nekünk: „Azt hidd el, amit én mondok neked! Ez úgyse fog működni. Az imáid nem érnek semmit. Nem állhatsz meg Isten előtt. Egy csődtömeg vagy.”

A félelem mindig azt mondja neked, mi nem vagy, mid nincs, mit nem tudsz megcsinálni, és mi nem leszel soha. De Róm 8:15 azt mondja, hogy te Isten gyermeke vagy, aki Abba Atyaként hívhatja őt.

Az „Abba” kifejezést, kicsi gyerekek használták az apukájuk megszólítására. Hasonlóan a mai szóhasználatban az „Apuci” szóhoz. Kevésbé formális, mint az Atya, és közvetlen közelségre utal a gyermek és az apja között.

Jézus azt mondta, hogy hívhatjuk Istent „Abba”-nak, mert Ő megszabadított minket minden félelemtől. Mindig gondoskodni fog szeretett gyermekeiről. Félelem és elutasítás nélkül mehetünk Hozzá. Ha bármilyen problémával vagy fájdalommal Hozzá futunk, tárt karokkal vár, hogy megvigasztaljon, és bátorítson minket.

Ima:

Abba Atyám, köszönöm, hogy gyermekeddé fogadtál. Tudom, hogy gondoskodni fogsz rólam, ezért nem kell többé a félelem kötelékében élnem. Szeretlek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon