Add meg magad!

Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez… (Róm. 8,29)

Amai igevers szerint, Istennek az az egyik célja az életünkben, hogy olyanná tegyen minket, mint Jézus. Azt akarja, hogy egyre inkább olyanná váljunk, mint Jézus a gondolatainkban, szavainkban, ahogy másokkal bánunk, személyes életünkben és tetteinkben. Ez nem történik meg egyik napról a másikra; egy folyamat, ami mellett tudatosan döntünk.

Emlékezz a tegnapi igeversre, a Róma 12:1-re: “Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket…” ez azt jelenti, hogy tudatosan el kell döntenünk, hogy odaadjuk magunkat Istennek. Ő szabad akaratot adott nekünk, és csak úgy tartozhatunk Hozzá teljesen, ha szabadon átadjuk magunkat neki. Ő soha nem fog kényszeríteni minket, hogy szeressük és szolgáljuk. Beszélni fog hozzánk, vezet és tanácsol, buzdít, de mindig ránk hagyja a döntést, hogy megadjuk-e magunkat neki.

Isten emberi lényeket teremtett, nem robotokat, és nem fog beprogramozni minket, hogy egy bizonyos módon viselkedjünk, mert megadta nekünk azt a szabadságot, hogy dönthessünk – és azt akarja, hogy Őt válasszuk. Azt akarja, hogy magunktól letegyük elé az életünket minden nap, és azt mondjuk, “Istenem, a te akaratod legyen meg és ne az enyém.” ez a rövid, egyszerű ima, hihetetlenül erőteljes, mikor igazán komolyan gondoljuk, és benne van az a fajta megadás, amit Isten vár tőlünk. Ha Isten már szólt hozzád, vagy rendezned kell Vele valamit, bátorítalak, hogy ne halogasd tovább a megadást. Dönts úgy, hogy engedelmeskedsz Hangjának, és add át magad neki. Kérd, hogy legyen az erőd, és emlékeztesd magad, Általa mindenre képes vagy.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Döntsd el, hogy megadod magad Istennek!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon