Aggódni időpocsékolás

Aggódni időpocsékolás

Vesd az ÚRra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz. Zsolt. 55:23

Az aggodalom teljesen haszontalan. Ahogy gyakran mondom, olyan, mintha egész nap egy hintaszékben ringatóznánk – lefoglal, de nem vezet sehová. Amikor elkezdjük reálisan szemlélni az aggódást, láthatjuk, hogy teljes időpocsékolás az egész. Az elménk végtelenül forog egy probléma körül, és olyan válaszokat keres, amelyeket csak Isten tud. Isten kegyelmében elgondolkodni valamin békét hoz, az aggódás viszont gyötrelmes.

Imádkozhatunk és kérhetjük Istent, hogy segítsen nekünk, hogy ne aggódjunk, de végső soron nekünk kell úgy döntenünk, hogy gondolatainkat valami másra fordítjuk, nem a problémáinkra. Az aggodalom elutasítása annak bizonyítéka, hogy bízunk Istenben – ez felszabadítja Őt, hogy munkához láthasson a mi érdekünkben. Ha hajlandó vagy lemondani az aggódásról, akkor képes leszel ünnepelni és hálát adni, ez lesz a hozzáállásod. Bízhatsz Istenben, és élvezheted az életet, miközben Ő megoldja a problémáidat. Adj magadnak engedélyt arra, hogy ne aggódj tovább.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm a béke ajándékát. Segíts, hogy inkább Rád koncentráljak, mint a problémáimra. Köszönöm Neked, hogy nem kell hagynom, hogy az aggodalom uralja az életemet; választhatom, hogy békében élek, ha bízom Benned.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon