Ajtók, lehetőségek

Ezt mondja a Szent, az Igaz, akinél van a Dávid kulcsa, és amit kinyit,senki nem zárja be, és amit bezár, senki nem nyitja ki. (Jel. 3,7)

Időnként Isten úgy szól, hogy kinyit vagy becsuk egy ajtót a terveink előtt. Pál és szilász megpróbált Bitíniába menni, hogy hirdessék az evangéliumot, és szolgáljanak az ottani embereknek, de Jézus szelleme nem engedte őket (lásd. Apcsel 16:6-7). Nem tudjuk, pontosan hogy történt mindez; lehet, hogy egyszerűen elvesztették a békességüket Bitíniával kapcsolatban. Én úgy érzékelem, hogy valóban próbáltak eljutni abba a tartományba, és Isten valahogy megakadályozta
ezt. Dave-vel tapasztalatból tudjuk, hogy Isten képes megnyitni a lehetőségek ajtaját, melyet senki nem tud bezárni, és be is tudja zárni, úgy, hogy azt ember nem nyithatja ki.

Imádkozom, hogy Isten csak azokat az ajtókat nyissa ki előttem, amiken azt akarja, hogy átmenjek. talán őszintén azt gondolom valamiről, hogy az a helyes, mikor valójában nem az, ezért Istentől függök, hogy zárja be azt az ajtót, amin ha bemegyek, hibát követek el.

Éveket töltöttem azzal életem során, hogy megpróbáljam erőltetni azokat a dolgokat, amiket akartam. ez csak frusztrációt és csalódást eredményezett. Sokkal békésebb és élvezetesebb, ha megteszem, ami az én részem, és egyszerűen bízom Istenben, hogy Ő megnyitja majd azokat az ajtókat, melyek egyeznek terveivel, és szorosan bezárja azokat, melyek nem. Isten szeret téged, és biztos lehetsz benne: a megfelelő időben ki fogja nyitni előtted a megfelelő ajtót.


Isten szava ma hozzád: Ne próbálj semmit kierőltetni magadnak! Bízz Istenben, hogy kinyitja a megfelelő ajtókat előtted, és bezárja azokat, melyek nem megfelelőek számodra.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon