Akarsz-e meggyógyulni?

Akarsz-e meggyógyulni?

Volt ott egy ember, aki harmincnyolc éve szenvedett betegségében. Amikor látta Jézus, hogy ott fekszik, és megtudta, hogy már milyen hosszú ideje, megkérdezte tőle: “Akarsz-e meggyógyulni?” —Ján. 5:5– 6

Hát nem lenyűgöző ez a kérdés Jézustól, amit feltett ennek a szegény embernek, aki 38 éve betegen feküdt: “Akarsz-e meggyógyulni?” Az Úr ezt mindnyájunktól ugyanígy megkérdezi.

Tudod, hogy vannak, akik igazából nem is akarnak meggyógyulni? Csak beszélni akarnak a problémájukról. Magunktól is meg kellene kérdeznünk, hogy tényleg jobban akarunk-e lenni, vagy a problémánk már az identitásunk része lett. Van, hogy az emberek problémafüggővé válnak. Az lesz az identitásuk, az életük. A problémájuk határoz meg mindent, amit gondolnak, mondanak és tesznek. Egész lényük egy bizonyos probléma köré épül.

Ha “mélyen fekvő és elhúzódó rendellenességed” van, az Úr azt akarja, hogy tudd, nem kell, hogy ez legyen egész létezésed fókuszpontja. Azt akarja, hogy bízz Benne, és működj együtt Vele, ahogy lépésről lépésre a győzelem felé vezet téged. Bármi is a problémád, Isten megígérte, hogy betölti a szükségeinket, és kárpótol minket a múltbéli fájdalmakért. Az igazsággal való szembenézés a kulcs a börtönajtók kinyitásához, melyek fogva tartanak.

Isten vágya, hogy lásson téged azzá az emberré válni, akinek Ő eltervezett.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon