Alázatosan az Úrra támaszkodva

Alázatosan az Úrra támaszkodva

Ugyanúgy, ti ifjabbak: engedelmeskedjetek az idősebbeknek, egymás iránt pedig valamennyien legyetek alázatosak, mert az Isten a gőgösöknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ad. 1 Pét. 5:5

Az alázat azt jelenti, hogy tudjuk, nem lehetünk sikeresek, ha magunkban és saját emberi erőfeszítéseinkben bízunk. Ehelyett Istenben bízunk, és hálásak vagyunk, hogy Ő megteszi azt, amit mi nem tudunk. Ha követjük a Szent Szellem vezetését, és mindig Rá támaszkodunk, Ő mindig felkészít arra, amit tennünk kell. A legtöbb emberi kudarc abból származik, hogy az emberek a saját erejükből próbálnak megtenni dolgokat, anélkül, hogy Istenre támaszkodnának.

Rájöttem, hogy amikor frusztrált vagyok, az azért van, mert testi erőfeszítéssel próbálok megtenni valamit, amire csak Isten képes. Azt javaslom, hogy amikor zaklatottnak érzed magad, állj meg, és kérdezd meg magadtól, hogy te is ugyanezt teszed-e. A test cselekedetei egyelőek a frusztrációval, és a test cselekedetei azt jelentik, hogy Isten nélkül dolgozunk.

Akkor élhetjük azt az örömteli, győzedelmes életet, amit Isten számunkra tartogat, ha felismerjük, hogy Ő segít azoknak, akik tudják, hogy nem boldogulnak maguktól – azoknak, akik felismerik, hogy teljesen Tőle függnek, és hálásak, hogy Ő mindent megad, amire szükségük van.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok, hogy nem kell a saját erőmre vagy a legnagyobb erőfeszítéseimre hagyatkoznom, hogy boldoguljak az életben. Köszönöm, hogy itt vagy, hogy minden nap vezetsz és segítesz nekem. Bízom Benned, és kezedbe helyezem az életemet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon