Remény horgonya

Remény horgonya

 „Ez a reménység lelkünknek biztos és erős horgonya, amely behatol a kárpit mögé,” Zsid 6:19

Mindannyian átélünk nehéz helyzeteket az életünk során, és mint egy hajó a viharban, fontos, hogy rendíthetetlenül álljunk. A horgony segít abban, hogy a hajó el ne sodródjon, a Biblia pedig azt mondja, hogy a lelkünk horgonya a remény.

Amikor a reménységünk szilárdan Istenen és az igéjén alapul, lehet, hogy érzékeljük a szelet és a hullámokat, de mégsem lehet minket elmozdítani.

Vihar idején a remény képessé tesz, hogy bár látjuk a helyzetet a maga valójában, mégis bizonyosak lehetünk abban, hogy valami jobb fog következni. Ezért annyira erőteljes és fontos dolog számunkra a remény, különösen a nehézségek idején. Sőt azt hiszem, hogy erre az alapra kell építeni a hitünket.

Senki -még Isten se- ígérheti azt, hogy soha nem kell csalódással vagy megpróbáltatással szembenéznünk. De az a fontos, hogy soha ne adjuk fel a reményt. A pozitív hozzáállás fenntartása és a Krisztusban való reményhez való ragaszkodás által, megláthatjuk Isten csodatevő erejét.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Istenem, Benned reménykedem. A hitem és reményem – hogy jó dolgokat teszel az életemben –  képezik a horgonyt a megpróbáló időszakokban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon