Istentől vett álmok megvalósulásának útja

Istentől vett álmok megvalósulásának útja

Eredj a hangyához… bár nincs vezére, elöljárója vagy uralkodója, mégis biztosítja a kenyerét nyáron, begyűjti eledelét aratáskor. Péld 6:6-8

Isten nagy álmokat ad a gyermekeinek, hogy azok megvalósításukra törekedjenek. De ahhoz, hogy ezek valóra váljanak, egy darabig kiképzés alatt állunk és együtt kell működnünk Istennel a személyes fejlődésünk felkészítési folyamatában. Ez a folyamat pedig időt vesz igénybe, kitartás és kemény munka kell hozzá.

Napjainkban annyira hozzászoktunk a kényelemhez. Mosogatógépet használunk, hogy az edényeket elmosogassuk és mosógépet, hogy a ruhákat kimossuk és megszárítsuk.  Csak megnyomunk egy gombot és működik. De Isten királyságában semmi nem automata! Nem töltheted be a tervét és a céljait anélkül, hogy kifejlődnének benned az ehhez szükséges képességek.

A Példabeszédekben olvashatunk a hangyáról. A picike hangyák önmaguknál jóval többre képesek, egyszerűen a kitartásuk miatt, és óriási leckét tanulhatunk tőlük: Nekünk is hozzájuk hasonlóan motiválnunk és fegyelmeznünk kéne önmagunkat.

Ahogy kifejleszted ezt a fajta önmotivációt és fegyelmet, hogy Krisztusért élj, teljesen azzá fogsz válni, akivé Isten alkotott és másokat is hozzá vezetsz ebben a folyamatban. Ezért csináld tovább! Növekedj a kitartásban és figyeld meg ahogy álmaid valóra válnak!

Ima:

Uram, szeretnék teljesen azzá válni, akinek teremtettél és valóra váltani az álmaimat, amiket a szívemre helyeztél. Segíts, hogy Rád fókuszáljak és belefektessem az időt, kitartást és a kemény munkát, ami szükséges a Krisztusban való növekedéshez, és megvalósítsam az életemre vonatkozó terveidet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon