Áldozat a házasságban

Áldozat a házasságban

„Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom.” 1Kor 13:1

A házasságunk elején Isten megtanította nekem, hogy valóban szeretni Dave-et azt jelenti, hogy néha áldozatot kell hoznom. Addig csak a saját elképzeléseimhez ragaszkodtam, és hasonlítottam a zengő érchez, amit az 1Kor 13:1 említ.

A szeretet az érettség legmagasabb formája. Gyakran áldozatot igényel. Ha a szeretet nem igényel valamifajta áldozatot részünkről, akkor valószínűleg nem is szeretjük a másikat igazán. Ha nincs áldozathozatal a cselekedeteinkben, akkor feltehetően csak reagálunk valamilyen felénk irányuló kedvességre, vagy egyszerűen tettetjük a kedvességet, hogy manipulálhassuk a másikat.

Fontos megérteni, hogy az igazi szeretet önmagából ad. Ezért a döntéseidnek mindig szem előtt kell tartani a házastársad érdekeit. Amikor ezt teszed, önmagadból adsz.

Isten azt szeretné, ha a férj és a feleség áldozatvállalóan feltétel nélkül szeressék egymást. Ez azt jelenti, hogy nem mindig úgy történnek a dolgok, ahogy szeretnéd. De a jó hír az, hogy amikor a férj és a feleség feláldozza egyéni, önző vágyait, győzedelmes házasságuk lesz.

Ima:

Istenem, szeretnék igaz szeretetben járni a házasságomban. Ma eldöntöm, hogy nem a saját kívánságaimat fogom erőltetni, hanem hajlandó leszek áldozatot hozni a társamért.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon