Állandóan keresd Istent!

„Amikor megérkeztek, és jelentették Jósáfátnak, hogy a tenger túlsó széléről nagy sokaság jön ellene… megijedt Jósáfát, az Urat kezdte keresni, és böjtöt hirdetett egész Júdában.” (2Krón.20,2-3.)

Mikor Jósafát királynak szüksége volt rá, hogy Isten szóljon hozzá, böjtöt hirdetett Júda egész királyságában. egész népe összegyűlt, hogy keressék az Urat, és a nép teljes szívből vágyódott Rá.

Jósafát azért hirdetett böjtöt, hogy megmutassa őszinteségét Isten iránt, és hogy mennyire szüksége van Rá. Ha neked is szükséged van rá, hogy Isten szóljon hozzád, fontold meg, hogy esetleg kihagysz néhány étkezést, és rászánod az időt, hogy keresd Istent. Kikapcsolni a tévét, és azt az időt Istenre szánni szintén nem rossz ötlet, vagy néhány estét otthon tölteni Istennel csendességben ahelyett, hogy a barátokkal lennénk, és az ő tanácsukat kérnénk. Az ilyen önfegyelmező dolgok bizonyítják, hogy érted, milyen fontos Isten szavát hallani.

Vannak, akik csak akkor keresik komolyan Istent, mikor bajban vannak, de nekünk állandóan intenzíven keresnünk kell Őt. egyszer Isten azt mondta nekem, hogy azért van sokaknak annyi problémája, mert csak akkor keresik Őt, mikor beüt a gond. Megmutatta nekem, hogyha eltávolítaná néhányuk problémáját, akkor egyáltalán nem is keresnék Őt. Azt mondta, „Úgy keress engem, mintha állandóan kétségbe lennél esve, és így nem leszel kétségbeesett olyan gyakran a valóságban.” Szerintem ez egy jó tanács, és báto- rítalak, hogy te is kövesd minden nap.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Ne várj addig, hogy beüssön a baj, állandóan keresd Istent!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon