Állj ellen a Félelemnek, Válaszd a Hitet

Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt. (Zsid.11,6.)

Asátán azért túlórázik, hogy megtöltse az életünket félelemmel. Miután hit által halljuk Istent, agresszívan ellene kell állnunk a félelemnek. A Biblia azt mondja, hogy Isten Igéje kijelenti az igazságot, ami hitből hitbe vezet minket (lásd. Róm 1:17). Ha megtanuljuk, kik vagyunk Krisztusban, és megértjük mennyire szeret minket, mindent hittel teljes hozzáállással fogunk megközelíteni. Isten ismételten elmondta, hogy nem kell félnünk, mert Ő velünk van.

A hitből fakadó ima csodás módon fog segíteni nekünk és má- soknak, ezért bátorítalak, hogy tartsd erősen a hitedet. A hit imáin keresztül juthatunk el Isten akaratához, a sátán akaratához pedig a félelem által. Jób azt mondta, hogy amitől rettegett, az jött el rá (lásd. Jób 3:25), szóval bizonyosodj meg róla, hogy hitből hitbe élsz. Mindenhez azzal a hittel állj hozzá, hogy Isten jó, és a legjobbra számítasz  tőle.

Az ima az egyik legfontosabb dolog, amihez hittel teli szív kell. A hittel teli ima megnyitja a menny ablakait, és felszabadítja Isten erejét az életünkben és körülményeinkben. Nagyon vigyázz, hogy a félelem ne tudjon bekúszni az imáidba, és megakadályozza, hogy megkapd Istentől, amit neked akar adni. Ha komoly problémát jelent számodra a félelem, javaslom, kezd így az imáidat: “Hitben közeledem ma Istenhez, és ellenállok minden félelemnek. Most imádkozz bátran, várd Isten üzenetét, és emlékezz rá, hogy Isten azért válaszol az imáidra, mert Ő jó, és nem azért, mert te tökéletes vagy.


Isten szava ma hozzád: Maradjon hittel teli a szíved!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon