Amikor az élet nem a terv szerint halad

Amikor az élet nem a terv szerint halad

„Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott.” —Róm 8:28

Pál apostol azt mondja a Róm 8:28-ban, hogy minden javunkra szolgál. Figyeld meg, Pál nem azt mondja, hogy minden dolog jól fog menni, hanem hogy minden a javunkra szolgál.

Pál azt is mondja a Róm 12:16-ban, hogy alkalmazkodjatok egymáshoz vagy dolgokhoz. Ez azt jelenti, hogy olyan emberekké kell válnunk, akik terveznek ugyan, de mégsem esnek szét, amikor nem a tervek szerint alakulnak a dolgok.

Mondjuk, ha beülsz az autódba, de az nem indul. Kétféle módon láthatod a helyzetet.

Tudtam, sose sikerül, amit eltervezek.

Vagy mondhatod azt is magadnak: „Hát ez van, nem tudok elindulni. De hiszem, hogy ez a tervváltozás a javamra szolgál. Isten kezében tartja a helyzetet.”

Engedd meg Istennek, hogy Ő legyen a dicsőséged, és felemelje a fejed. Zsolt 3:3

Meg szeretne emelni mindent, a reménységedet, a hozzáállásodat, a hangulatodat, a fejedet, a kezedet, a szívedet – az egész életedet. Ne feledkezz meg arról, hogy Ő jó; még akkor se, ha az életed nem a terv szerint halad.


Ima

Uram, tudom, hogy kézben tartasz mindent és minden a javamra szolgál, ezért rugalmas lehetek akkor is, ha az élet nem a terveim szerint alakul. Amikor nem sikerül, amit elterveztem, segíts, hogy meglássam a jót, és pozitív tudjak maradni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon